Filtruoti pagal
Kaina
Kaina
-
13,00 € - 28,00 €
Aktyvūs filtrai
Krištolinės šampano taurės
Krištolinės šampano taurės – tai prabangūs stikliniai indai, pagaminti iš aukštos kokybės krištolo. Dėl sudėtyje esančio gausaus švino kiekio taurės yra itin skaidrios, žėri tarsi deimantai, o jų paviršių itin lengva graviruoti elegantiškais ir puošniais raštais. Krištolinės taurės šampanui dažniausiai naudojamos ypatingomis progomis, pavyzdžiui, švenčiant vestuves, jubiliejus arba prabangius vakarėlius.
Krištolinių taurių dizainas
Šampano taurės „Bohemia“, pagamintos iš prabangiai žėrinčio čekiško krištolo, atrodo nepriekaištingai. Universali, putojančiam ir raudonajam vynui skirta taurė primena tulpės žiedą: plati dubens forma viršuje susiaurėja ir taip išlaiko gėrimo temperatūrą, aromatą ir pirmines skonio natas.
„Glacier“ yra vienos unikaliausių ir geidžiamiausių šampano taurių. Jų forma yra siaura ir elegantiškai išplatėjanti viršuje. Tai ypač svarbu pabrėžiant putojančio gėrimo grožį ir užtikrinant maksimalų estetinį vaizdą. Kai kurios krištolinės šampano taurės yra dekoruotos 12 karatų auksu, todėl jos atrodo labai prabangiai. Pilant šampaną arba putojantį vyną į taures skaidriose krištolo sienelėse matyti chaotiškas burbuliukų žaismas, o mėgaujantis mėgstamo gėrimo skoniu malonu gėrėtis lengvai į viršų kylančiomis jų virvelėmis.
„C&D Style“ asortimente esančių krištolinių taurių paviršius yra dekoruotas įvairiais raižiniais, primenančiais ledyną arba vandens purslus. Taip pat dalis „Bohemia“ taurių yra puoštos 12 karatų auksu. Nelieka abejonių, kad krištolinės taurės šampanui šventėms suteikia ypatingos prabangos ir žavesio.
Krištolinių šampano taurių priežiūra
Krištolinių šampano taurių priežiūra yra paprasta, tačiau reikalaujanti atidumo. Prabangaus stiklo taures rekomenduojama plauti rankomis šiltame vandenyje naudojant minkštą šluostę. Taurių sausinimui būtina naudoti tik ploną ir švelnų audinį, kuris nebraižo stiklinio paviršiaus. Šampano taurėms poliruoti tobulai tinka mikropluošto šluostė, kuri ant krištolo nepalieka įbrėžimų, dulkių ir pūkelių.
Įprastai krištolinės taurės yra laikomos sandarioje talpoje. Tai gali būti firminė gamintojo dėžutė arba uždara indauja. Toks laikymo būdas apsaugo krištolines šampano taures nuo dulkių, įbrėžimų tikimybės ir tiesioginio neigiamo saulės poveikio. Siekiant išlaikyti nepriekaištingą kokybę, skaidrumą, blizgesį ir ilgaamžiškumą, patariama taurių nedėti į mikrobangų krosnelę, indaplovę ir atsisakyti cheminių ploviklių.
Patarimai, kaip atskirti tikrą krištolą nuo klastotės
Krištolinių šampano taurių pasirinkimas nėra sudėtingas. Žymiai sunkiau atskirti, kur yra tikras krištolas, o kur – tik klastotė. Apgaulinga stiklo išvaizda gali suklaidinti, ypač tuos, kurie anksčiau nėra matę krištolinių indų.
Svoris
Krištolinės šampano taurės yra žymiai sunkesnės lyginant su kitomis, panašaus dizaino ir dydžio taurėmis. Prabangių taurių svorį lemia krištole esantis švino oksidas, kuris indui suteikia funkcinių ir estetinių savybių. Taurės šampanui yra tvirtos, skaidrios ir nepriekaištingai žvilga.
Skambėjimas
Krištolinei šampano taurei prisilietus prie kieto paviršiaus ji skleidžia švarų, aiškų ir ilgą skambėjimą. Tai lemia krištolo sudėtis ir tankis, kuris geba lengvai perduoti garso bangas ir išlaiko vibraciją.
Žėrėjimas
Nepriekaištingas krištolinių taurių sodrumas ir spindėjimas atskleidžia jų tikrumą. Tviskantys šviesos atspindžiai, saulės zuikučių žaismas, itin smulkūs ir detalūs stiklo raižiniai nepalieka abejonių – tai prabangios krištolinės taurės.
Dizainas
Tikros krištolinės šampano taurės turi elegantišką išvaizdą. Nedidelių taurių kraštai yra ploni, tolygūs ir preciziškai išbaigti. Pjaustyti ir raižyti raštai krištolui suteikia rafinuotumo ir gylio, o lengvą žaismingumą sukuria šviesos bei gėrimo burbuliukų persipynimas.
Etiketė ir sertifikatai
Krištolinės taurės etiketėje dažniausiai yra nurodytas gamintojo pavadinimas. Įvertinus jo veiklą galima susidaryti įspūdį, ar jo kuriami stikliniai indai yra pagaminti iš krištolo ir ar stiklas atitinka kokybės standartus.
Krištolo sudėtyje yra 24% ir daugiau švino oksido, kuris yra vienas pagrindinių skiriamųjų ženklų norint atpažinti aukštą šampano taurės kokybę. Taip pat krištoliniai indai gali turėti serijos numerį, kuris identifikuoja gaminio kilmę. Šie ir kiti svarbūs duomenys būna nurodyti prekės pakuotėje, išgraviruoti taurės dugne arba pažymėti specialiame autentiškumo sertifikate. Jis įprastai yra įdedamas į gaminio pakuotę.
Gamintojas
Šampano taurių gamintojas taip pat gali sufleruoti, ar jos tikrai yra pagamintos iš krištolo. „C&D Style“ asortimente yra tik prestižinio gamintojo „Bohemia“ šampano taurės. Gamintojas pasižymi aukštos kokybės stiklo ir krištolo gaminiais, kurie yra detalūs ir sukurti pasitelkiant nepriekaištingą meistriškumą.
Kaina
Krištolinių šampano taurių kaina yra žymiai didesnė lyginant su panašaus dizaino, dydžio ir raštų stiklinėmis taurėmis. Kai kuriais atvejais lyginant dvi krištolines šampano taures jų kaina taip pat gali skirtis. Tai lemia keli faktoriai. Kuo didesnis švino kiekis sudėtyje, tuo krištolas yra kokybiškesnis ir labiau atskleidžia savo savybes: yra itin skaidrus, labiau žėri ir maloniau skamba. Be to, krištolinės taurės gali būti gaminamos mašininiu būdu arba rankomis, o tai reikalauja žymiai daugiau laiko.
Dažniausiai daromos klaidos
Dauguma krištolinių taurių yra ilgaamžiškos, turi kolekcinę vertę ir yra perduodamos iš kartos į kartą. Pirmą kartą gavus arba įsigijus krištolines šampano taures gali kilti nemažai iššūkių. Netinkama priežiūra ir naudojimas mažina taurių ilgaamžiškumą. Tad ko reikėtų vengti?
Plovimas indaplovėje
Tai viena dažniausiai daromų klaidų. Toks plovimo būdas gali paskatinti mikroskopinių įbrėžimų atsiradimą krištolo paviršiuje. Laikui bėgant taurės paviršius praranda tobulai lygią tekstūrą ir blizgesį.
Laikymas su kitais indais
Nuolatinis kontaktas su kietais paviršiais gali būti viena iš priežasčių, kodėl krištoliniame paviršiuje atsidaro įbrėžimų ir įtrūkimų. Taurių šampanui laikymas atviroje erdvėje taip pat turi neigiamos įtakos. Ant itin detalių stiklo raižinių nusėdusios dulkės yra sunkiai išvalomos, nešvarumai kaupiasi kampučiuose, o tai gadina taurės estetinę išvaizdą.
Džiovinimas natūraliu būdu
Plaunant krištolines taures rankomis ant jų paviršiaus gali likti ploviklio likučių, vandenyje esančių kalkių arba pirštų antspaudų. Prabangūs indai praranda žvilgesį, kai yra paliekami džiūti savaime. Geriausia krištolines taures sausinti švelnia šluoste ir poliruoti mikropluošto servetėle.
Naudojimas veikiant temperatūros pokyčiams
Itin šaltas šampanas šiltoje krištolinėje taurėje yra labai blogas derinys. Tokie drastiški temperatūros pokyčiai skatina stiklo įtrūkimus. Tad norint kuo ilgiau išsaugoti krištolines šampano taures vertėtų patiekti gėrimus, kurių temperatūra yra neutrali: nei per karšta, nei per šalta.